Plannen voor de rest van 2020

We gaan weer van start met Smiles activiteiten! We hebben eindelijk een vorm gevonden waar wij, en de gevraagde ouders, ons goed bij voelen.

Veilig en prettig

In mei kwam het bericht dat je vanaf 1 juni weer activiteiten voor 30 personen mocht organiseren. Wij stonden te dansen en te springen. Wat waren we blij!
Nu zouden we weer Smiles activiteiten mogen organiseren. Al snel zou het aantal personen omhoog gaan naar 100!

Maar na ons eerste dansje gingen wij eens even goed samen overleggen: vonden we weer activiteiten organiseren voor onze doelgroep nou eigenlijk wel verstandig?
We besloten dat dat wel in de juiste vorm zou moeten gebeuren en dat iedereen zich er prettig en veilig bij moest voelen, dat is altijd ons doel en nu niet minder.

We hebben een heus Stichting Smiles panel samengesteld, bestaande uit een moeder, een tolk/moeder en een vrijwilliger (haar kinderen zijn al te groot voor Smiles). We hebben een heel fijn gesprek gehad
over waar zij nou behoefte aan hadden en waar ze zich prettig bij zouden voelen. Vervolgens hebben wij 3 ideeën uitgewerkt en aan ze voorgelegd. Gelukkig zijn deze allemaal
goedgekeurd!

Skype panel Smiles

Kleine groepjes

De 3 ideeën voor activiteiten zijn allemaal geheel coronaproof, tot op ieder detail. Zo zijn ze maar voor kleine groepjes, om drukte te voorkomen, zorgen we voor ruim voldoende afstand tussen de deelnemers en zijn er vele hygiënemaatregelen, zoals schoonmaakmiddelen en mondkapjes.

We kunnen al verklappen dat we met het eerste idee al aan de slag zijn, deze zou eind september, waarschijnlijk op een zondag, moeten gaan plaatsvinden. We gaan snel een datum en een locatie kiezen en dan gaan we de uitnodiging versturen. Houd je inbox en facebook dus goed in de gaten!

Mocht het aantal besmettingen in Nederland helaas toch weer toenemen, en worden er versoepelingen teruggedraaid, dan zouden deze activiteiten in principe nog steeds moeten kunnen plaatsvinden, want ze zijn wel héél erg coronaproof!

Nou, wij hebben er weer zin in, we hopen jullie ook!