In gesprek met…Ivo en Joost

Vandaag ontmoeten we…Ivo en Joost! Deze twee vrolijke, lieve en sportieve jongens komen al sinds 2015 naar Smiles evenementen. De eerste keer was bij de theatervoorstelling van Brandweerman Sam. Sindsdien zien we ze een paar keer per jaar. Het kan ons niet vaak genoeg zijn!

Hoi Ivo en Joost! Vertel eens iets over jullie zelf aan de lezers. Zoals hoe oud je bent en wat vind je leuk om te doen?

Ivo: ik ben 8 jaar, bijna 9 en we wonen bij opa maar ons nieuwe huis staat er nog niet. Ik vind voetballen leuk. En Donald Duck lezen, sushi eten, en vissen vind ik leuk. Ik ben al 5x gaan vissen. Ook vind ik het erg leuk om met Opa Cees op de tractor door de boomgaard heen te rijden. En ik ben slechthorend.

Joost: ik ben 7 en ik ben op 20 mei 2012 geboren. Mijn broer is slechthorend. Mijn favoriete vak op school is taal en lezen en rekenen. Ik ben goed in rekenen en taal en spelen. En ik vind gamen en voetballen leuk. En sushi eten!En bowlen is ook leuk. En knuffeldieren, ik heb er heeeeel veel.

Jullie komen al heel wat jaren naar Stichting Smiles! Wat weet je nog allemaal waar jullie aan hebben meegedaan?

We hebben meegedaan met een rolstoelwedstrijd, zaalvoetbal, basketbal met rolstoelen, we hebben cupcakes gebakken, zijn naar het theater geweest, hebben geklommen, kunst gemaakt met cd’s, met pijl en boog geschoten, een fotografie workshop gevolgd en survival gedaan.

En wat vond je het leukste?

Joost: klimmen en racen.
Ivo: de sportdag, met pijl en boog schieten.

Vinden jullie het leuk om met andere kinderen te spelen tijdens Smiles?

Ivo: ik vind het leuk, maar ook spannend want ik ken ze niet zo goed. Maar dat is ook juist leuk! Zo kan ik nieuwe kinderen leren kennen en samen spelen.

Is er ook wel eens iets bij Smiles wat je niet zo leuk vindt?

Ivo: soms zijn er wel heel veel kinderen. Dan moet je lang wachten. En soms duurt de activiteit te kort of te lang. Boogschieten duurt maar ’n uurtje. Toen had ik wel langer willen blijven.

Wat doen jullie voor hobbies? Vertel daar eens iets over.

We houden allebei van voetballen!
Ivo: nu sta ik midden, maar ik vind het ook leuk om te keepen. Ik ben voor FC Utrecht.
Joost: ik ben voor Nederland.

Naar wat voor school gaan jullie toe?

Joost: onze school heet de Bron. Die zit hier heel vlakbij. Ik heb 22 kinderen in mijn klas, mijn meester heet Gerard en mijn juf heet Liesbeth. Ze zijn heel aardig.
Ivo: Ik zit met 27 kinderen in de klas. Mijn juffen heten Rianne en Wilma. Zij zijn ook heel aardig. Op vrijdag hebben we gym.

Hebben jullie eigenlijk huisdieren?

Jaaaa, we hebben een kat, die heet Freek. Hij heeft maar 1 oog. Daar heeft ie niet zoveel last van hoor. Hij is al 14 jaar oud!

Wat willen jullie later eigenlijk worden, weet je dat al?

Joost: ik wil later meester worden.
Ivo: ik wil inspecteur van gebouwen worden.

Bedankt voor dit gesprek, jongens. En tot snel!