Een interview met… Britt

Deze keer leren we Britt beter kennen. Britt is een hele vrolijke, lieve jonge dame van 17 jaar oud die al sinds 2012 naar activiteiten van Stichting Smiles komt.

Omdat Britt super stoer is en eigenlijk alles durft, wilde we haar wat vragen stellen en nog meer over haar te weten komen.

Hoi Britt! Vertel eens iets over jezelf, en over school, bijvoorbeeld.
“Ik ben Britt, ik ben 17 jaar oud en mijn school heet de Meerkoet. Ik vind school heel leuk. Mijn favoriete vak is Ambacht en Groen. Dan ga je dingen maken en gras maaien en knippen. Dat vind ik het leukste. Maar ik vind eigenlijk alles op school wel leuk.”

Britt was een ster tijdens de indoor survival bij Tough Ground in mei, en vorig jaar heeft ze alle instrumenten bespeeld tijdens de muziekdag.
“Ik vind sporten heel leuk en muziek ook. Ik zit ook op paardrijden, elke woensdag na school. Dat doe ik al jaren. Ja, ik ben wel goed, ja! Paarden zijn niet eng hoor, ze zijn heel lief. Ik rij altijd op Tina, dat is mijn vaste paard.”

Britt vindt boksen ook heel leuk. Dat vind ik heel stoer!
“Boksen doen we op school bij gym. We boksen gewoon tegen elkaar, niet tegen zo’n zak. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn maar ook niet te voorzichtig. Ik durf wel veel. Met de survival durfde ik alles. Daar heb ik best hard aan gewerkt, maar nu durf ik wel alles.”

Britt is vooral dol op muziek, dansen en zingen. Dat kan ze ook heel goed! Ze zingt 2 mooie liedjes voor me; een van de Lion King en een van Frans Bauer.
“Het liefst wil ik later zangeres worden. Als dat niet lukt, dan musicalster. Ik zing en dans en ik speel ook gitaar en piano.”

Goh, je doet wel veel, zeg! Knap hoor. Wat doe je nog meer?
“Ik hou van ezels verzorgen. Dan geef ik ze eten, gaan we rijden, en veel knuffelen natuurlijk. Verder loop ik twee dagen in de week stage bij een bakkerij. Dan bak ik koekjes en cake en taart. Nee, ik eet het niet allemaal zelf op. Ik hou niet zo van snoepen.”

Vind je het leuk bij de activiteiten van Stichting Smiles?
“Ja, heel leuk. Maar ik zou het wel leuk vinden als er meer kinderen van mijn eigen leeftijd komen.”

Daar gaan we voor zorgen, Britt! Zijn jouw kinderen tussen de 15 en 25 jaar oud en willen ze ook meedoen met een activiteit speciaal voor jongeren (alle beperkingen, labels, handicaps) geef dat dan aan ons door!