Kinderprogramma Fodok-dag – 2009

Eind: March 7, 2009 @ 17:00

Plaats: Utrecht

Kinderprogramma Fodok-dag – 2009

Op 7 maart 2009 organiseerden wij het Kinderprogramma voor de ledendag van de Fodok (De Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen) zodat de aanwezige leden hun kinderen konden meenemen en laten vermaken:
In totaal hebben 29 kinderen die dag geknutseld, spelletjes gedaan en geschilderd. Daarnaast werden ze geschminkt en hebben ze lekker buiten gespeeld, want het was lekker weer!

Om 12 uur gingen we lekker met z’n allen lunchen. Er waren lekker broodjes geregeld, waar iedereen wel trek in had gekregen!
Na de lunch gingen de oudere kinderen, van 7 t/m 12 jaar, een leuke workshop volgen, namelijk Visuele Muziek! Deze workshop werd gegeven door Mieke de Hoop en Lucienne van Herrikhuijzen.
Visuele Muziek vertaalt de songtekst van een liedje in bewegingen en gebarentaal, zodat ook dove en slechthorende kinderen muziek en liedjes kunnen ervaren.
Na de uitleg van Mieke en Lucienne over wat Visuele Muziek is, werd de tekst van een liedje van Trijntje Oosterhuis geoefend in gebaren. Na lekker veel te hebben geoefend vond aan het eind van de dag het optreden plaats voor alle kinderen. Het was erg goed!

Ondertussen konden de kleintjes lekker doorspelen en knutselen en spelletjes doen. Ook waren er een paar DVDs met mooie sprookjes. Ook het buitenspelen was nog erg populair!

Dankzij de leuke spelletjes die wij weer mochten lenen van onze sponsor Speel-o-theek Tuf Tuf in Utrecht en de kleurplaten van Drukkerij de Toekomst in Hilversum, hebben de kinderen zich goed vermaakt.
De professionele workshop met dank aan Mieke de Hoop en Lucienne van Herrikhuijzen was ook een groot succes.
En bedankt aan de fijne medewerking en lekkere broodjes van de Bertha Muller school. En uiteraard bedankt voor de inzet van alle fantastische vrijwilligers!!