Kinderprogramma familiedag Stichting DownSyndroom – 2008

Eind: April 19, 2008 @ 17:00

Plaats: Amersfoort

Kinderprogramma familiedag Stichting DownSyndroom – 2008

Op zaterdag 19 april 2008 organiseerde de Stichting DownSyndroom kern Amersfoort, een familie-dag voor iedereen uit de regio.

Op deze dag hadden ouders de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Stichting Smiles is gevraagd om het kinderprogramma voor deze dag te organiseren.

Wij ontvingen de kinderen op Zorgboerderij Het Paradijs in Barneveld. Er was een speciaal plein voor hen afgezet, waar vanalles te doen was. De ouders hadden zo even lekker de tijd voor elkaar.

De kinderen die wij ontvingen waren zo rond de 3 tot 8 jaar oud.
De oudere kinderen bleven bij hun ouders of mochten op eigen houtje de boerderij gaan verkennen. Er was in ieder geval genoeg te zien! Er waren koeien, geiten, varkens, kippen en paarden.

Op ons plein konden de kinderen ping-pongen, een potje tafel voetbal spelen (met fanatieke vaders van de partij!), op de skelter rijden, voetballen, verven, tekenen en geschminkt worden.

Voor de allerkleinste was er een speelhoek met knuffels,
speelkleden, een kruiptunnel en speelgoed dat de mooiste geluiden maakte!

Met een leuke groep vrijwilligers hielden we de kinderen bezig en zorgen wij ervoor dat de ouders met een gerust hart hun eigen gang konden gaan.

Aan het einde van de dag was er nog gelegenheid om in de buitenbak lekker een paar rondjes te rijden op een pony of paard. Er waren veel kinderen die wel een ritje aandurfde! De meesten hadden nog niet eerder op een paard of pony gereden, maar sommigen waren al heel ervaren. Zelfs de allerkleinsten konden even kennismaken met de enorme, maar mooie, dieren.

Stichting Smiles wil de volgende mensen en instellingen heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige dag!!

AL ONZE VRIJWILLIGERS!

Speel-o-theek Tuf-Tuf in Utrecht:

Bakker Bart:

Trendy Candy: